Toppar och sticklingar

Nu har alla mina dahliaknölar väckts till liv kommit igång med blad. Vissa så mycket att jag testade toppa den för att den ska bli grövre och inte så ranglig. Det finns förmodligen hur många olika sätt som helst att göra detta på. Jag har sett en del olika så det blev nog en blandning tillslut. Nu hoppas jag det funkar bara!

Jag valde att toppa ovanför andra bladparet. Har sett och hört vissa som gjort det vid tredje med så båda sätten funkar nog.

När sticklingen var avklippt tog jag bort de större bladen som fanns så plantan lägger mer energi på att bilda rötter än att utveckla bladen. Ner i jorden och med lite vatten.

Och sist ut var plastpåsen över krukan. Nu får vi se hur det här går då jag aldrig gjort detta innan och aldrig haft dahlior heller för den delen. Förhoppningen är att sticklingen ska rota sig, bilda knölar och bli en bra planta för nästa år. Vad tror ni? Kommer jag lyckas eller dör den dirket?

Gillar

Kommentarer

MissMinnea
MissMinnea,

Jag har också satt Dahlior för första gången i mitt liv i så, ska bli så himla roligt att se resultatet 😃 men det känns som ett tag kvar tills dess, mina är i ungefär samma storlek som dina och nyligen toppade också 😊

nouw.com/missminnea
linneahedberg
linneahedberg,

Blir så imponerad över dig, jag har absolut noll koll på detta. Även om jag önska att jag hade.. Jag är tacksam över att solrosfröna jag planterat med banen faktiskt blivit något haha. Stor kram till dig och hoppas du får en fin vecka <3

nouw.com/linneahedberg
Hilma
Hilma,

Åh sånt här är så kul att greja med! Dock är jag inte rätt person att ge råd, trots att jag jobbat på Plantagen haha <3

nouw.com/hilma