TRAVEL GUIDE - TRENTO

TRAVEL GUIDE

Transport

Tågförbindelsen är väldigt bra i Italien och att ta sig till Trento var inte speciellt svårt. Vi åkte till Verona och där bytte vi tåg till ett som går norrut och ända till Österrike tror jag. Väldigt smidigt i alla fall och tågstationen är väldigt central.

Bra att veta

Travel pass

Stannar du i Trento två nätter ska man tydligen få ett travel pass som man kommer runt med överallt både i lokaltrafiken och inträdesmässigt. Det finns mycket att se och göra så detta skulle verkligen ha varit något! Jag läste även om man stannar en natt så kunde man få köpa det till rabatterat pris

Tiden

När jag kollade på kartan såg inte staden så stor ut men den är verkligen större än vad man tror. Eller i alla fall jag. Så jag skulle ha stannat en natt för att kunna ta det lugnt och upptäcka staden. Vi kom dit vid 10.30, åkte sedan till slottet som tog några timmar och sedan hade vi bara några få timmar i själva staden.

Priser

Maten här är billigare i Venedig och förmodligen andra stora ställen med. Men det var inte speciellt dyrt alls och man kan nog komma undan ännu billigare om man går en liten bit från centrum eller på någon bakgata.

Att äta

Christé

Vi fastnade för denna restaurang efter att vi hade kommit tillbaka från slottet och den låg väldigt mysigt till, nämligen mellan två större gator. Vi satt ute under ett parasoll och maten både såg och lät väldigt god. När vi väl fick maten så var det hur gott som helst och priset var helt okej. Inte billigt och inte dyrt.

Gelato

Är man i Italien är gelato ett måste och vi äter minst en i varje stad. Jag brukar även ta en bild på glassen framför något för att föreviga det för att sedan kunna gå tillbaka och minnas glassarna. Här åt jag en med chokladfondantsmak och den var gaaaalet god! Stället vi köpte från låg alldeles vid torget och det finns gelato överallt mer eller mindre

Äpplen

Tydligen har Trento en äppelsort som ska vara god. Detta visste vi inte innan men skulle vi åkt dit igen hade vi definitivt testat det men bara en tugga för min del då jag börjat bli mer allergisk mot äpplen…

Sevärdheter

Castel Beseno

Vi åkte dit det första vi gjorde och efter en bussfärd på 20 min och en promenad uppför ett berg på 2 km var vi äntligen framme. Det var en liten summa i inträde och sedan upptäckte vi hela slottet. Det var riktigt riktigt stort och utsikten var helt otrolig då borgen/slottet var byggt på en bergstopp. Helt klart värt att åka till och det var även dit jag helst ville åka.

Museo Castello del Buonconsigilo

Detta var som ett museum med tak som jag fastnade för, en utsikt från jättestora valvöppningar, föremål och tavlor i guld och från en tid långt tillbaka som var bevarade och den hade även en utsikt mot bergen. Av bilderna jag såg innan vi åkte till Trento så var det här stället ett jag ville till för att fota och det gjorde vi, så check på den. Men det var riktigt mysigt där trots att vi kom dit 1h innan stängning.

Piazza Duomo/Fontana del Nettuno

Hit var vi direkt när vi kom men jag tyckte solen stod helt fel på himlen för bra bilder så vi gick dit efter vi hade varit till Beseno. På detta torg är det en fontän som man kan sitta runt och som är lite mer känd. Sacristia del Duomo är en kyrka som är i anslutning till torget och som såg väldigt stor ut. Vi har alltid gått in i kyrkor när vi varit iväg någonstans, inte på grund av religion eller så utan för att de ofta är så himla mäktiga men även berättar sin historia från tidsepoken den var byggd. Denna var vi dock inte in i då det kostar att gå in typ överallt och inte som i Paris där alla under 26 och ett pass går in gratis. Vi köpte även gelato som vi åt vid fontänen. Så gott!

​Mausoleo du Cesare Battisti

Detta monument kom vi på att vi ville gå till med 1,5h kvar tills tåget gick. Jag tänkte att det bara var på andra sidan vägen men det var lite längre än så och 100 meter ovanför stadsytan på ett berg. Som tur var fanns det väldigt mycket trappor så man ”genade” men min syra i benen kom direkt efter den långa promenaden upp till Beseno i bara uppförsbacke. Men det var helt klart värt det och jag hade nästan blivit ledsen om vi inte gått dit. Monumentet i sig var inte jättehäftigt än om det var 14m högt men utsikten över staden och med bergen runt var väldigt mäktig! 

Där var alltså min travel guide till Trento. Det var en riktigt mysig stad och om jag hade gjort något annorlunda så hade det varit att övernatta där (som jag skrev ovan) så vi hade haft mer tid för staden. Vi kom dit så sent och sedan var halva dagen borta för ett ställe. Men det är väldigt mysigt och den kändes väldigt italiensk och man kunde känna den italienska andan där. Så mysigt! 

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
MAten såg god ut !!! MeN guuud att du bara orkar !!!! Vilken härlig upplevelse !!!
nouw.com/jagochminahjärtan
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Den var riktigt god med och det var så värt det!
nouw.com/emmeliesehlin
Nettan,
Vilka supertips. Det kändes nästan som om jag var där
nettanbergh.blogg.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
tack! vad härligt att höra!
nouw.com/emmeliesehlin
VeronicaKnutsgard
VeronicaKnutsgard,
Vilken utfärd ! så vackert 😍och maten ser ju så god ut. Man blir lätt avis😁 för våren hoppar ju lite fram och tillbaka en dag varmt och den andra med minus.
nouw.com/veronicaknutsgard
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja verkligen! kan tänka mig det! 😊
nouw.com/emmeliesehlin
nwistrand
nwistrand,
Men åh, så härligt inlägg och det ser fantastiskt härligt ut - alltihop! Kram
nouw.com/nwistrand
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det var det verkligen med och tack! Kram
nouw.com/emmeliesehlin
janielindahl
janielindahl,
För det första Emmelie vill jag bara säga vilka fantastiska foton du fick av Trento! Din beskrivning gör så att det nästintill känns som att man kan ta på den italienska andan ❤️ Chokladfondant gelaton och den pizzan hade jag absolut inte tackat nej till heller i och för sig, himmel så gott ❤️
nouw.com/janielindahl
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Vad glad jag blir, tack! Åh så härligt att höra, jag ger dig lite av italien! kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Men wooow vilken plats! Aldrig hört om staden innan faktiskt!
nouw.com/celinelundqvists
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det hade inte jag heller, kollade bara på kartan och valde de som kom upp mer eller mindre!
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Sånna här reseguider är ju perfekt! Så himla bra! Om snarare när jag åker till italien ska jag absolut kolla igen dina reseguider!
nouw.com/fridaochtove
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh vad roligt att höra! Gör så! Det kommer fler med!
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså WOW vilken guide! Och kan vi ta en liten stund för hur du har stepat upp ditt game?? Alltså SÅ grym du är hjärtat <3
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh tack fina du för dina ord! Känns bra att du ser det då jag lägger ner så himla mycket tid på det, du vet ju hur det är! Kärlek till dig!<3
nouw.com/emmeliesehlin
Lena,
Nu blev jag ju extremt sugen på att åka iväg direkt!
nouw.com/thelenaelisastory
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det är så fint där!
nouw.com/emmeliesehlin