"Vad stor du blivit"

Gravid

Igår nådde jag en brytpunkt och bröt mer eller mindre ihop. Och det lär hända igen då det för tillfället är en av de vanligaste meningarna jag får höra just nu, nämligen vad stor du blivit. Den meningen kommer från höger och vänster och jag förstår hur man menar när man säger den. Men det är nog enda gången man säger till någon att de blivit stor (och det är okej), men det som man inte tänker på är hur mottagaren tar emot den meningen.

Det är så mycket hormoner i kroppen just nu och ibland behövs det så lite för att bägaren ska rinna över, men just denna mening är en som jag tycker är väldigt tuff. Jag har aldrig haft problem med min kropp eller vikt men har ändå velat vara vältränad och känna mig så stark jag behöver. Nu under graviditeten är det så mycket som händer i kroppen och även fast jag vet att magen kommer bli större är jag ändå lite rädd för hur stor magen kommer bli. Nu är vi i vecka 25 och har ca 15 veckor kvar. Magen har verkligen "poppat" senaste veckorna men jag känner mig enorm när jag tittar ner på min mage och vet att det inte är slutet.

Så igårkväll bröt jag ihop för att ännu en gång fått höra det. Det är nästan de första jag får höra om jag inte träffat någon på ett tag, vad stor du är/blivit. Det är inte det att jag inte tycker om min mage för jag verkligen älskar den och vill visa upp den, för det är riktigt häftigt och jag tycker det är så mysigt. Jag är gravid, magen kommer att växa (no shit). Vi behöver inte kommentera utseendet egentligen då alla graviditeter, kroppar och människor är olika.

Men jag kommer alltid hålla fast vid farfars ord från förra veckan:
"Jag älskar magen. Det finns inget vackrare än en kvinna som är gravid"
.

  • Postad i: Gravid

Gillar

Kommentarer

Lillymihlte
Lillymihlte,
Fina hjärtat, du är så vacker! Jag kan dock förstå dina känslor kring meningen, men glöm för tusan aldrig bort hur fantastisk du är, vilket litet mirakel du bär på inom dig! Vilken klok farfar du har, han har så rätt i det han säger. All kärlek gumman & en massa styrka till dig! <3
nouw.com/lillymihlte
ArielC
ArielC,
Du har så rett! Veldig bra skrevet! Jeg synes du passer skikkelig godt med den fine babymagen, men man trenger ikke si noe om størrelsen 💕
nouw.com/arielc
linndossing
linndossing,
Kan verkligen tänka mig att det är jobbigt att höra. Men håller med din farfar till 100%! Stor kram <3
nouw.com/linndossing