Våga testa vingarna

Allmänt

Nu när jag börjat packa undan har jag hittat min och en kompis receptbok som vi gjorde i gymnasiet när vi hade UF-företag. Vi hade det sista året och det var rirkgit lärorikt och häftigt att göra.

Vi ville göra först receptkort för en trerätters men tillslut blev det en bok där alla recept är på ett uppslag. Hur smidigt? Vi tryckte upp 100 böcker och fick även sälja alla vilket vi inte trodde från början.

Som sagt var det väldigt lärorikt och dessa var några av de saker jag lärde mig/tar med mig.

1. Processen bakom. Det är inte bara att göra, det tar tid. Först skulle vi komma fram till vad och hur, sedan alla recept, sedan skulle allt lagas och fotas och tryckas.

2. Att våga. Det är inte det lättaste att lägga ut sina egna pengar på något man inte vet hur det ska gå. Men har man något man tror på så våga chansa. Ta även reda på innan hur konkurrensen ser ut så du vet vad du möter.

3. Kommunikation. Den är A och O när man gör saker som dessa och är man inte riktigt helt likasinnade kan det bli svårt. Vår kommunikation var inte den bästa och det blev missförstånd men ändå bra tillslut.

4. Steg för steg. Att i kunna lägga upp en plan och följa den steg för steg. Det går inte att fuska eller ta genvägar.

5. Att man kan ändra första tanken. Vi tänkte först göra kort men hittade inget som vi kunde ha dem i så vi försökte modifiera det lite och tillslut blev det ändå nästan som "kort" men i en bok istället. Ibland kan det även vara bra att börja om helt.

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Men gud så roligt UF-företag! Tyckte det var det bästa med gymnasiet! Kram
nouw.com/linndossing
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja det var riktigt kul! Kram
nouw.com/emmeliesehlin
amandalarssons
amandalarssons,
Så kul! Så bra tips 😃
nouw.com/amandalarssons
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, och tack snälla du =)
nouw.com/emmeliesehlin
evelinarou
evelinarou,
Åh vad kul!
nouw.com/evelinarou
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,