Venedig - första dagen

ITALIEN, 7D, VENEDIG

Venedig. Jag vet inte var jag ska börja för det går liksom inte att beskriva. Man måste dit för att förstå för än om jag hade sett bilder på hur det ser ut och hur det är där blev jag ändå chockad när jag kom dit. Jag var rädd att jag skulle ha för höga förväntningar då jag alltid velat åka dit, men det går inte för man vet inte vad man ska förvänta sig och även om du gör det, kommer staden ändå ta dig med storm.

På alla bilder jag sett är det båtar, kanaler och gondoler. Pappa berättade även att de kör taxibåtar osv osv, men jag kunde verkligen inte föreställa mig detta då det inte alls går. Det liknar inget jag någonsin sett och det var så häftigt.

Allt hände via båt och jag och mamma köpte ett dagskort som var som ett busskort fast till båtarna. Det är så man åker runt och tar sig till ställen och det är verkligen supersmidigt! Istället för att behöva gå överallt (som förövrigt är mysigt men med alla gränder kan man hamna lite varstans) var båt så smidigt och vi såg hur mycket som helst så. Det var alltså högertrafik på vattnet. Såklart att det behövs ett system för att det ska fungera, men det var ändå häftigt att uppleva och att det fungerade!

Så vad gjorde vi?

Vi gick runt i supermysiga gränder och försökte ta oss till Markusplatsen och Markuskyrkan. The place to be så att säga. Vi gick en del och det var supermysigt och jag fotade ganska mycket, men tillslut valde vi att åka båt då det var en bit dit och det var smidigaste sättet att ta sig runt. Väl där var det supermycket folk men jag säger bara WOW.

Kyrkan var så häftigt på utsidan och när vi väl såg kön in till kyrkan blev vi tveksamma om vi skulle gå in då det var minst 400m kö. Men vi ställde oss och kön gick faktiskt snabbt framåt och tillslut var vi inne men man fick tyvärr inte fota där inne...

WOW, WOW, WOW.

Det var det mäktigaste jag någonsin sett. Varje gång vi är utomlands brukar vi gå kolla på det mesta och kyrkor är något jag tycker är så häftigt. Och denna var den absolut häftigaste jag någonsin sett. Sacré Coeur och Notre Dame i all ära men detta var något helt annat och så mycket häftigare!! Att gå in där är ett måste för utöver Kyrkan och Palatset (som vi inte var in i) tycker jag i nuläget att det inte är så mycket mer i Venedig att se utöver det. Men då måste man komma ihåg att Venedig inte är som andra städer och även fast det inte är många stora saker att se, är det ändå helt magiskt och man kan gå runt där i en evighet bara för att allt "vanligt" där är så underbart och vackert.

Jag måste dit igen och när det är en tågresa på 30 min och som kostar 40kr enkelväg kommer jag nog åka dit lite nu och då framöver. Men nästa gång vill jag ha Olov med mig dit!

Xo

Gillar

Kommentarer

Yasminegill
Yasminegill,
åhhh drömmiga bilder man måste nog vara där för att förstå ... man måste ju bli helt kääär. så vackert hoppas du får en fin helg nu kraam
nouw.com/yasminegill
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja det håller jag med om för jag fattade inte innan jag kom dit. Tack fina och kram
nouw.com/emmeliesehlin
maria,
venedig står verkligen på listan över städer jag vill besöka. verkar mysigt
mariasliv.net
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Do it! Det är så magiskt!
nouw.com/emmeliesehlin
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Åå va mysigt & åk turen med båten genom husen swe så mysigt ut
nouw.com/jagochminahjärtan
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja riktigt mysigt och de var så härligt med båtarna!
nouw.com/emmeliesehlin
Hilma
Hilma,
GUD så häftigt 😍😍
nouw.com/hilma
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, verkligen 😍😍
nouw.com/emmeliesehlin
Sverige_influencer
Sverige_influencer,
DEtta får mig att vilja åkan dit men vet inte om de är så barn vänligt där.
nouw.com/sverige_influencer
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åk! Det är nog bättre med äldre barn
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Jane,
Alltså wow villa magiska bilder 😍
nouw.com/jjaneberglund
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh tack snälla😍
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså WOW, WOW, WOW!! Har aldrig varit i just Venedig, men MÅSTE verkligen åka känner jag nu =) kram <3
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja alltså det är så magiskt och man måste dit för att förstå!! Det är så drömmigt så åk! Vi bor 30 min med tåg utanför och det funkar asbra. Kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
Lillan,
Mitt drömresemål är Vendig har hört att det ska vara kärlekens stad 😃 Vilka härliga bilder och så kul att få en inblick 😃
queenlillan.se/wordpress
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det är så drömmigt där och tack snälla!
nouw.com/emmeliesehlin
isabylund
isabylund,
Herregud vad häftig/fin/vacker plats alltså! <3<3
nouw.com/isabylund
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja det är helt magiskt!!<3
nouw.com/emmeliesehlin