Årsresumé 2018

Foto, Listor

Tänk att detta år snart är över. Jag skulle vilja uppleva vissa delar av detta år igen då det varit ett av de bästa åren någonsin. Året började med massor av snö och för min del examen. Efter 3,5 år av studier var jag färdig förskollärare redo att komma ut i arbetslivet. Det blev ceremoni i aulan och en bankett som avslutades med tentaröj och dans in på småtimmarna med underbara kompisar.

Under vintermånaderna blev det åk i slalombacken och jag fick även besök av min kusin en helg. Med -25 åkte vi till stan och traskade ut på isvägen. Väldigt kallt men underbart. Jag jobbade 50% som extra resurs och planerade nolleperioden och läste kurser på sidan av jobbet. Det blev även några pass på STUK med mitt golvlag på universitetets nattklubb.

I mars fick jag äntligen hem min bröllopsklänning och testade den för första gången. Den behövdes sys in men det fixade jag hemma i Övik. Mars är även månaden jag fyller år i så helgen innan åkte jag och mamma till Stockholm, åt massa god mat, bodde på hotell och såg sedan Harry Styles i Globen. En riktigt mysig helg som jag gärna gör om.

Sedan när påsken kom blev det ett besök hem och mys med familjen. Så underbart att åka hem då det var så fullt upp att tiden inte annars fanns. Jag fick även en examenspresent som visade sig vara en Klongvas.

Maj var en riktigt bra månad med både besök och sittningar. Jag gick med några komspisar på Damsittningen och den visade även sig vara min möhippa från dem. Det var en riktigt bra kväll trots mycket alkohol och dans. Mamma kom upp och vi hade de mysigt och passade även på att upptäcka Luleå. Vi var iväg till kyrbyn som var rirkigt mysig och som jag inte varit till innan. Är ni i luleå är det ett måste! Sedan fixade vi inför en bal för alla som jobbar på STUK så i slutet av maj gick jag och O på sittning. Han i frack och jag balklänning och det blev en riktigt bra kväll!

Närmare sommaren åkte vi hem till Övik och vi testade fota med vår bröllopsfotograf som kändes så rätt och var helt magiskt! Det började bli mer verkligt samtidigt som det blev en riktig bröllopssommar. Jag var på fyra bröllop varav ett var mitt eget. Och med bröllop så brukar det även nalkas möhippor och vi hade en för min kompis i början av juni. Så mysigt och ni kan ju förstå att jag längtade efter min egen ännu mer då, haha. Min kusin tog studenten vilket innebar att jag fick vara fotograf för hennes balbilder. Rikrigt roligt och det blev väldigt bra!

Jag började jobba på förskolan hemma i byn och fick även jobba hela sommarförskolan.

Det blev även väldigt mycket pyssel inför bröllopet under sommaren då servetter skulle sys, ljusstakar göras och massa annat fix. Min möhippa ägde rum i slutet av juli och oj så mysigt och roligt vi hade! De hade styrt upp den väldigt bra mina brudar. Sommaren bjöd på några travkvällar och jag var med på stallbacken. L trodde inte det skulle gå alls den dagen för hästen hade knappt värmt och var så nervös men han överraskade oss och vann. Så kul!

Mot hösten åkte jag till Luleå för att förbereda välkomstperioden för alla nya studenter. Kom sedan hem 3 dagar innan bröllopet och sedan var det bröllopsfix för hela slanten. Dagen innan bröllopet sov mina tärnor över och vi hade en mysig kväll med bubbel och prat, skratt och mys. Helt underbart.

Väl efter bröllopet blev det nolleperiod dygnet runt i nästan tre veckor men från ett helt annat perspektiv. Jag flyttade sedan hem och började jobba på rikrigt som förskollärare. Distansförhållandet började och det blev ändå ganska många weekends till Luleå och min man, bland annat för att fira hans födelsedag. Och jag tror jag fick pluspoäng då jag köpte med en smörgåstårta.

Hösten för min del betyder mycket tid i skogen med jakt. Denna höst blev det 3 svängar jakt för min del men istället för att sitta på pass följde jag min farbror som är hundförare. Jag tycker det var mycket mer givande då jag fick röra på mig och när det väl blev ståndskall var det vi som skulle smyga och skynda oss dit. Där snackar vi pulsen upp mot tvåhundra och hjärtat i halsgropen. Så spännande! Jag och O gick även ut till balesudden som är en del av högakustenleden och världsarvet. Om jag hade vetat att de skulle ta närmare två timmar att gå dit kanske jag inte hade föreslagit att vi skulle gå dit haha.

Olov hade även sin avslutningsceremoni och middag och är snart färdig civilingenjör. Bara exjobbet i Italien kvar nu. I och med att han ska dit har vi även börjar flytta hem lägenheten under hösten för att i mitten av februari flytta hem helt.

Det har även blivit en hel del dejter under hösten med O. I och med att vi bott ifrån varandra har vi passat på när vi väl träffats. En kväll stannade vi hemma och gjorde musslor. My god, vad gott det blev! Hösten har utöver dessa gånger bjudit på god mat då pappa tycker om att göra god mat och testa olika kött.

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Åh så roligt att läsa!
nouw.com/linndossing
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh vad roligt att du tycker det!
nouw.com/emmeliesehlin
malinkirstine
malinkirstine,
Så kul att läsa igenom! Kram
nouw.com/malinkirstine
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh vad roligt! Kram
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
2018 - ett år du aldrig NÅGONSIN kommer glömma!!! Så fantastiskt att du delar med dig! KRAM vännen <33
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Det har du helt rätt i. Helt oförglömligt! Kram på dig<33
nouw.com/emmeliesehlin
celinelundqvists
celinelundqvists,
Ni är så vackra tillsammans! Och din klänning!! Du såg ut som en prinsessa <33
nouw.com/celinelundqvists
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh tack snälla för alla fina ord. Det var en prinsessdag om man säger så! Kram<33
nouw.com/emmeliesehlin