Baka till lördagsmyset ikväll & Milano

Godmorgon lördag. Hade ni en bra midsommar? Det hade vi. Jag fixade pizzadeg i torsdagskväll så vi bakade ut dem igår och gjorde egna pizzor och mamma hade även fixat en ljummen sallad med kött till. Så det blev en lite buffé tillslut och än om jag blev missnöjd med jäsningen på pizzadegen då allt flöt ihop, så är det ändå en av de bästa jag gjort smakmässigt.

NU - jag håller på kolla igenom bilder från Milano och tänkte börja skriva ihop ett inlägg därifrån som ni ville ha, så håll utkik - den är påväg! Vi ska sedan se F1 kvalet och åka iväg på middag.

Här nedan har ni två av mina senaste efterrättsfavoriter som är jättelätt att svänga ihop, så då har ni något gott ikväll till myset!

Kladdkaksrulltårta

Kladdkaka
200 g smör
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1.25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
4 ägg
0.5 tsk salt

Kakdeg
150 g smör
1.5 dl farinsocker
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 dl chokladknappar

How to

Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper. Smält smöret och låt stå.
Blanda strösocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker i en stor skål.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock. Häll ner det avslanade smöret samt saltet och rör ihop en jämn smet.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna helt och kavla sedan kladdkakan lätt mellan två bakplåtspapper – detta gör den mer följsam och mjuk inför rullningen.

Kakdeg: Börja med att vispa rumsvarmt smör med farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Vispa ordentligt fluffigt! Tillsätt sedan mjölken och rör om. Arbeta ner vetemjöl och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt till sist chokladknapparna och arbeta in dem i degen.

Montering: Bred ut kakdegen på kladdkakan – ett ganska tunt lager. Skär bort den yttersta kanten runt hela kakan och rulla sedan från långsidan, försiktigt. Förvara i kylskåp och låt sedan stå framme en stund innan servering. Garnera eventuellt med lite nötcreme och kokos.

Vi åt denna med glass och egengjord chokladsås till. SVINGOTT!
(och vi har denna i frysen nu så det är bara att ta fram och äta när som helst!)

Nutellapizza 

Smördeg eller pizzadeg (jag använde egengjord pizzadeg)
Nutella (eller Duo-kräm som vi använde)
Jordgubbar
Vitchoklad

How to

Då jag hade egen pizzadeg penslade vi den med vatten och förgräddade sedan den (nu i efterhand skulle jag inte ha gjort det utan penslat med något annat). När pizzabotten är förgräddad och klar, bre på valfri mängd nutella på pizzan. Vi köpte Duokrämen med vitchoklad och hasselnöt då jag tycker nutella kan bli för mastigt. Skiva jordgubbar och riv sedan den vita chokladen över. Servera!

Denna gjorde jag igår och den blev riktigt god trots att botten där vi penslat vatten blev krispig och knaprig. Alltså MUMS!

Gillar

Kommentarer

amandalarssons
amandalarssons,
Åh men muuums så gott!! 😍
nouw.com/amandalarssons
malinkirstine
malinkirstine,
Men MUMS! Detta måste jag prova! Kram
nouw.com/malinkirstine
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229