DIY -babyolja

Jag blev inspirerad av @linnearosengren då hon rensat ut all plast, dåliga produkter etc från hemmet och som gör egna oljor och produkter. Det har jag oxå påbörjat men inte i lika stor omfattning, men nu gör vi bland annat egna våtservetter, sköljmedel, hushållsspray. Så i slutet av förra veckan fick jag äntligen hem paketet från Organic Makers och har nu knåpat lite oljor här hemma.

Eftersom bebisar har så känslig hud så känns det viktigt med bra produkter utan gifter, parfym och kemikalier. Så när jag såg receptet på egen babyolja var jag tvungen att testa och nu har vi använt den några dagar och än är jag inte besviken.

För att göra den behöver du:
200 ml rapsolja (flaskan innehöll 250 så jag hällde ut 50ml till en annan burk
20 ml makersself w/o
1 ml E-vitamin

Blanda ihop allt och skaka lätt. Makersself gör att oljan inte blir ett lager som t.ex. fly1 ml E-vitaminter på vatten som olja annars kan göra utan emulgeras i kontakt med vatten. På med en pump och sedan är det bara att börja använda. Vi har hittills bara hunnit testa den vid blöjbyten men kommer ha den i badvattnet när det är dags att bada.

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,

Så fint! Tack för tipset! Detta ska jag verkligen testa att göra. Stor kram!

nouw.com/missjohansson
artibus
artibus,

Så magiskt!! 😍

nouw.com/artibus
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Åh vilket fantastiskt tips du kommer med! Detta ska jag helt klart spara fr sånt här är alltid användbart! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
linndossing
linndossing,

Älskar detta!! Så himla bra och skönt det känns när man gjort det! Kram

nouw.com/linndossing