En ständig känsla av maktlöshet

Vardag

Som jag skrivit tidigare så är jag tillsammans med en diabetiker. Många vet inte vad som händer vid lågt respektive högt blodsocker, enda man tänker på är sprutor. Det är vad man INTE ska ge, i nästan alla fall när det händer något med en diabetiker är de låg och behöver mat.

Och för mig som lever vid sidan av det, påverkas jag?

Milt sagt så har jag en ständig oro över att något ska hända. Speciellt när vi inte bor med varandra och nu när han är i Italien själv, blir det lite mer oro i vardagen från min sida än fast jag vet att han är duktig och sköter sig. Jag kan ändå inte påverka så mycket mer än att tillsammans försöka komma fram till vilken dos insulin vi tror blir bäst till maten som äts och vad som ska göras efter.

För min största oro är vad de runt om skulle göra ifall de händer något. Där är min största rädsla + att han blir så låg att han inte kan ta hand om sig själv. Och det kan svänga snabbt.

För någon helg sedan skulle lägga oss kände han sig låg och när vi kollar hade han 3.0 och sjunker jättesnabbt. Då hade blodsockret rasat från 16 till 3.0 på lite mer än en timme. Det vara bara att fixa O'boy, en banan och ännu mer mjölk att dricka. Sedan tar det ett tag innan maten (sockret) kommer ut i blodet. Jag ställde sedan väckaren på 03 för att kolla blodsockret igen så det inte skulle sjunka. Och denna gång gick det upp och vi behövde inte fixa mer mat, för ibland kan det vara så att det inte riktigt vill gå upp så blodsockret fortsätter vara lågt...

Och detta är bara en bråkdel av vad jag känner och hur det är att leva med någon som har denna sjukdom. Det är ett ständigt planerade. Har vi har magsjuka på förskolan är jag livrädd att dra med det hem, för någon med diabetes kan det bli livsfarligt om de får det. Läste nyss på Facebook om en 10åring som hade fått åka ambulanshelikopter efter att ha fått magsjuka då han hade diabetes typ 1.

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Vad hemskt att behöva ha den oron. Men de är ju såklart inget man kan styra❤
linneaengelman
linneaengelman,
Vad hemskt att behöva vara sådär orolig. Min sambo har också diabetes men det är något vi inte behöver tänka på mer än att han har en tablett som han ska ta varje morgon. Hoppas att ni någon gång finner en balans så att ni inte behöver känna samma oro hela tiden 🙏❤
nouw.com/linneaengelman