En underbar dag

Paris

Idag har varit en bra dag då den började på topp. Solen sken i parken och barnen var glada men få. Det är många som är krasslig och sjuka... Min förkylning är bra och håller på gå över och den har gjort det snabbt då mina brukar vara överdrivet långvariga. Hoppas bara jag inte blir smittad igen med något nytt... men i förskolan delar man på det mesta.

Idag höll jag samlingen i parken och påbörja en av mina uppgifter. Det gick bra och vi ska fortsätta med det nu fram över. Fixade även lite material inför imorgon då vi ska bygga en stege där varje steg representerar dagarna i december fram till julafton. Så det ska jag påbörja imorgon med 5åringarna. Det ska bli riktigt kul!

Nu ikväll har vi städat undan lite då mamma kommer ner imorgon. Det ska bli så kul men det närmar sig allt mer och mer då jag kommer vara helt själv här nere... det kommer nog gå hur bra som helst men det känns ändå lite ensamt.

På denna bild här nederst fångade jah barnens tankar helt. Det började med att vi pratade om blåvalar att det var jättestora och kunde bli upp mot 30 m. Då det är lite svårt för barnen att veta hur mycket det är kom vi in på valhajar och sedan vanliga hajar. Vi konstaterade att de störta vithajarna blir upp mot 6m och för att visa detta frågade jag om vi skulle kolla om vi var längre än en så stor haj. Det gillde dessa två barn på tre och fem år så jag stegade upp ca 6m och sedan la vi oss på rad efter varandra och jag gjorde ett sträck med mina fötter där jag slutade. Av detta kunde vi konstatera att vi var kortare än hajen och i detta fångade jag barnens tankar och fick även in matematik i det. Underbart! 

  • Postad i: Paris

Gillar

Kommentarer