FÅNGA DE SISTA STRÅLARNA

7D

Igårkväll innan var jag ut på stan ca 1 timme innan solen gick ner för att få det bästa ljuset i bilderna. Jag har kollat efter tips på hur jag kan fota och ville testa lite nytt. Denna bild är 3 bilder som är knäppta i HDR och sedan sammanfogade till en bild. Fick även till lite andra bilder som jag satt med i Photoshop för att färdigställa.

Medan ni läser detta är jag i Venedig och var uppe redan vid 05 för att ta tåget in och fånga soluppgången. Jag hoppas jag får till det och att det är noll människor ute då det kan ta ett tag att få till den perfekta bilden.

Här kommer en liten lista på sånt jag vill ta vara på, utveckla och göra under kommande veckor.

Utmana min comfort zone
Och detta tänker jag inte rent vardagligt utan inom fotografering. Jag vill ta bättre bilder och utmana mig själv. Även börja tänka mer på när/hur jag tar bilden och hitta de där guldkornen. Det börjar idag då jag suttit framför flera youtubevideos och pinterest för att få inspiration. Idag börjar jag med det praktiska.

Lära mig min kamera ännu bättre
Som jag skrev tidigare är detta A och O men nu när min kamera är steget in i proffsens värld har jag lite att lära mig och jag har kollat igenom hela Canon Companion appen och även kollat på youtube. Så nästa steg är att använda mig av det i praktiken och jag har lite nya grejer jag ska prova, nämligen att fota i HDR. Jag hoppas det blir bra men jag kommer behöva sätta mig och redigera bilderna sedan. Men det blir nog bara kul!

Inte känna nån stress
Det är så lätt att känna allt man borde eller måste göra, eller om tänkt göra något med kroppen inte alls känns bra och du vill göra något helt annat. Det är okej. Igår tänkte jag gå ut och gå en promenad som vanligt men kroppen kändes sådär och jag kollade hellre igenom youtube efter fototips och inspiration.

Njuta av kommande resor
Det kanske låter som en enkel grej men när jag har kameran med mig blir jag lätt irriterad på alla människor runt om mig och att de förstör min bild. Olov säger ofta åt mig men av det jag läst och sett är det vanligt att fotografer känner så då de vill få till den "perfekta" bilden. Så jag ska försöka njuta samtidigt som kameran är med och utöver det inte påverka mitt sällskap negativt.

#bestofnouw #nouwinfluencer

  • Postad i: 7D

Gillar

Kommentarer

Lillymihlte
Lillymihlte,
Åh men ja, så himla bra utav dig vännen! Du är så klok, kramis!
nouw.com/lillymihlte
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Åh, tack! Kram
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Vad häftigt, syns verkligen inte att det är tre olika bilder! Lycka till med målen<3
nouw.com/fridaochtove
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Det är 3 bilder men det är knäppta direkt efter varandra så det ska inte synas, blir bara lättare att få ljuset bra i bilderna när jag knäpper så! <3
nouw.com/emmeliesehlin