Favoriter från Venedig

ITALIEN, Foto

Mina förväntningar på Venedig var riktigt höga efter alla bilder man sett och drömt om. Rädslan att förväntningarnar skulle vara för höga var ett faktum men denna stad tog mig med storm.

Jag och mamma tog tåget dit en morgon i början av mars för 2 år sedan. När vi klev ut från tågstationen lös solen och jag var helt mållös. Jag visste att det är kanaler och att all trafik är på vattnet men det går verkligen inte att förstå förrän man står där. Helt förbluffad över hur magiskt det var hängde kameran runt halsen hela dagen.

Vi köpte med oss frukost på en affär efter kanalerna för att kunna åka tidigare (stort tips) och åt medan vi gick.

Jag var sedan till Venedig totalt 9 gånger. Det tog ca 25 min med tåg och kostade 2,5€ att åka dit. Helt perfekt!

Av alla 9 gånger var det de sista gångerna som var bäst. Första 4-5 gångerna var vi dit med våra familjer i olika omgångar och då är det turistattraktionerna som är huvudfokus. Det man måste se men som är det tråkigaste egentligen. Överdrivet mycket folk. Då är det bättre att åka med första tåget dit så du är där innan alla turister vaknar eller gå nån gata från huvudstråken. Då är det knappt några människor alls på gatorna.

Efter att ha träffat en lokalbo som visade mig runt blev hela staden så mycket bättre och mysigare. Jag hittade "mitt" Venedig och tog mindre "turistiga" bilder.

Jag förälskade mig i valvgångar och har flertalet bilder knäppta som denna men på olika ställen. Älskar denna bild!

Och fota soluppgången var helt klart en upplevelse i sig. De enda som var vakna var andra fotografer som fotade, lokalbefolkning som köpte kaffe på bagerier och lastbåtar med varor. Markusplatsen var helt tom och det var magiskt att se solen gå upp och hur staden sakta vaknade till liv.

Gillar

Kommentarer