Frukost och bästa våffelreceptet

Mat

För nån vecka sen såg jag på nyhetsmorgon och blev helt kär i våfflorna som de gjorde på middagstipset, så senaste veckan har vi ätit våfflor hela 2 gånger. En gång till middag och i söndags blev det en riktigt god söndagsfrukost. Så himla gott och jag tror jag aldrig ätit så frasiga våfflor, de var nästan för frasiga.

Och har ni aldrig ätit våfflor med skagen är det ett måste, speciellt egen skagenröra. Första gången jag åt det var på universitetet i en efterfestlokal och tyckte det lät så äckligt men det var riktigt gott! Så här kommer receptet⬇️

Frasigaste våfflorna

I receptet står det för 6 pers men vi har kunnat dela på 2 än om vi blivit proppmätta...

3 dl grädde som vispas

50g brynt smör

3 dl dinkelmjöl

2 dl kallt vatten

Salt

(Om man vill kan man ha 1g saffran i smöret för saffransvåfflor)

Vispa grädden och smält smöret samtidigt. I en separat skål blanda mjölet, saltet och vattnet. Häll sedan i det brynta smöret och vänd runt. Tillsätt lite grädde i taget. Jag vände runt allt med en slickepott och smeten blir väldigt tjock och fluffig. Grädda sedan våfflorna och låt de hellre gräddas lite längre så de verkligen blir frasiga. Toppa med det du tycker om men har du inte testat med skagen så gör det, mums!

  • Postad i: Mat

Gillar

Kommentarer

Lillymihlte
Lillymihlte,
Herrejäklar så gott, du inspirerar verkligen med dina bilder, recept och personlighet vännen! Det här måste provas, kram goding! <3
nouw.com/lillymihlte
malinkirstine
malinkirstine,
Äääeeehhhh vad gott med våfflor <3
nouw.com/malinkirstine