Gifter i vardagen?

Nu ikväll när jag lagade mat och skulle steka biffar så såg det ut som att det hade släppt plast från stekspaden så jag var tvungen att kolla upp vilken plast det var i den. Denna bok, den onda badankan, står det massor om plaster och kemikalier som finns i vardagen, så jag kollade och när jag såg vilken plast det var blev jag äcklad. Det var plast 7 och det är ofta en blandning av flera olika plaster och innehåller ofta bisfenol A som är ett hormonstörande ämne. Hur vidrigt är inte det? Och det använder vi när vi lagar mat och plasten blir varm och släpper ifrån sig giftiga ämnen. Usch.

Jag ska fortsätta gå igenom köket nu sen och kasta det som inte är bra. Har redan bytt ut nästan alla matlådor till glasmatlådor då jag, efter att ha läst i boken om allt detta, äcklad av att värma mat i plastlådor och speciellt när plasten blir mjuk och äcklig. Jag klarar inte av det längre och jag vill inte att jag ska få i mig mer gifter än nödvändigt men även till sen när jag får barn att de inte heller ska utsättas för det då barn är ännu känsligare.

Så till er som vill veta mer om plast och kemikalier i vardagen så rekommenderar jag att läsa boken även om det är lite vidrigt när man läser om allt, så är det nyttigt och bra att ha koll på.

Gillar

Kommentarer

iidajjohansson
iidajjohansson,
Men gud vilken bra bok!! 😊
nouw.com/iidajjohansson
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja den är riktigt bra och väldigt nyttig än fast vissa grejer känns lite vidriga..😊
nouw.com/emmeliesehlin