ITALIAN PIZZA & RAINY DAYS

Idag vaknar vi upp till onsdag och det känns inte som att jag gjort något vettigt alls denna vecka. Sedan börjar det bli mitten på april vilket innebär att det snart bara är en månad kvar här och jag börjar få lite panik över det. Dessutom har det mer eller mindre regnat sedan i torsdags och saker och ting har inte riktigt blivit som jag planerat. Men så kan det vara och att gå en prommis på 1,5h i regnet känns inte lockande än fast jag tror att jag hade behövt det. Igår var det inte riktigt min dag helt utan anledning så det blev en dag i sängen framför serier med regnet smattrande mot fönsterblecket. På så sätt var det skönt att jag hade en egen dag då jag kände mig som ett åskmoln av och till och jag kan inte hålla mina känslor tillbaka...

Något positivt var iallafall att ett paket jag väntat på äntligen hade kommit så jag hämtade ut det. Sedan till middag bakade jag ut pizzadegen som jag gjorde i måndags som hade jäst över natten. Hittills har vi gjort pizza två gånger själva och det går bättre och bättre. Dock har jag inte fått till mjölblandningen helt än, men det kommer.

Och här kommer några pizzatips från min cooking class.

- Vi använde oss av tre olika mjölsorter 60/20/20 i blandningen. Hittills har jag inte hittat det sista mjölet, men jag hoppas jag gör det snart.

- Pizzadegen blir bäst om den får stå i kylen i minst 12h då kanterna ska bli krispigare då.

- När du gör degen, knåda MYCKET då det är energin som kommer sätta igång jäsningen och göra degen bra.

- Börja blanda mjöl, vatten och jäst. Jobba ihop det till en bra deg och knåda in saltet sist.

- Om du inte har en pizzasten, förgrädda pizzabotten med tomatsås på först i ca 12-15 min, ta ut och lägga på det du vill ha på den för att sedan grädda den ytterligare ca 5 min tills osten smält.

Jag är ingen expert på detta men det går så snabbt och enkelt att svänga ihop en deg en kväll för att sedan kunna baka ut den dagen efter. Dessutom är det så billigt att göra degen då det enda man behöver är mjöl, jäst, vatten och salt.

Och nu fick jag till båda bottnarna (baka inte ut dem samtidigt medan du väntar på att ena ska förgräddas. då blir den blöt och fastnar, been there, done that...) utan gör en i taget. Jag har inte lärt mig att få till kanterna bra men snart så. Min pizza blev iallafall riktigt bra med ost, gorgonzola, lök och salami. När vi väl åt blev den även toppad med majonnäs som jag mer eller mindre förälskat mig i när det gäller att doppa pommes eller ringla över en pizza. Det kommer iallafall bli pizzakvällar hos mig i sommar så har ni vägarna förbi Övik, säg till!

Vilken är er favoritpizza? Jag behöver nya förslag på vad vi kan ha på för jag har slut på idéer just nu
(och ja, min pizza blev lite fattig på ost...)

Gillar

Kommentarer

Bella
Bella,
Vad roligt att ni gjorde egen pizza. Hoppas att de smackade gott
Www.belliz.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Ja, det är så lätt! Det blev riktigt gott
nouw.com/emmeliesehlin
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Men alltså wow - ge mig en pizza nu tack! De ser så drömlikt goda ut!! <3
nouw.com/lillystromqvist
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Haha! De blev faktiskt riktigt goda!<3
nouw.com/emmeliesehlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229