Jag är så avis

7D

På senaste tiden har jag fått väldigt många kommentarer om att ”jag är så avis på dig” och ”så avis, vill också åka utomlans” yada yada yada. Absolut, det kan man vara ibland och jag förstår att jag kan ha ett liv just nu som många drömmer om och att man själv också vill ha det så. Men kan vi inte bara ta ett ögonblick och sluta tänka på oss själva och jämföra oss med andra? Det är inte bra för någon att jämföra sig med andra bara för att allt ser så perfekt ut. Kan vi inte istället visa lite girl power och säga ”grymt jobbat! Så kul att du har möjlighet att göra det där” och inspireras av det och sätta upp egna mål?

Jag har sedan i somras jobbat arselet av mig för att kunna bo utomlands i tre månader utan att jobba. Och det kan jag nu för att jag har sparat det mesta av lönen jag fått ut och satt upp tydliga mål samtidigt som jag bott ifrån min man i ett halvår som jag är nygift med. Jag har offrat väldigt mycket under denna tid för att vara där jag är idag och trots det är det långt ifrån en dans på rosor. Jag är i ett annat land, med ett språk jag inte kan, jag känner ingen. O är borta mellan 9-17 varje vardag och under den tiden i nästan 3 månader ska jag underhålla mig själv och komma på grejer att göra varje dag helt ensam.

Så istället för att bli avundsjuk och jämföra sig med andra så kan du tänka såhär istället:

-Ge en komplimang, försök känna den andra personens glädje och/eller inse hur mycket tid som ligger bakom framgången. Nästa gång kanske det är det du som får de där komplimangerna.

-Bländas inte av det materiella och fasaderna andra har. Alla lever ett liv fullt av med och motgångar med både lycka och en stor del sorg, du vet inte hur någon egentligen mår då den bara visar en del av sitt liv

-Sluta tävla mot alla andra. Du gör det du kan och kan inte jämföra ditt kapitel 2 till någon annans kapitel 54. Se det som inspiration och motivation istället och sätt upp dina egna mål att sträva mot.

-Se inte bara andras framgångar då det ofta skapar ångest över det du själv inte gjort utan bli istället glad över det du har åstadkommit och påminn dig själv om hur grym du är!

-Bara för någon annan har något behöver inte du det. Sluta sakna det du inte har och bli istället tacksam för det du har. Gör en lista i huvudet varje kväll med sånt du är tacksam över. Det finns alltid något!

  • Postad i: 7D

Gillar

Kommentarer

Vilma,
Grymt inlägg!! Kan verkligen känna igen mig, jag åkte på väldigt mycket resor för ett tagsedan och kändes nästan som om jag gjorde folk "ledsna" genom att dela med mig av mitt liv, och det är ju inte heller rätt! Man ska ju kunna glädjas av varandra och sig själv! 😃
nouw.com/vilmaslife
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Åh, kan känna igen mig i det där med men det är ju bättre att glädjas åt varandra och själv börja spara pengar för att kunna göra något liknande! 😊
nouw.com/emmeliesehlin
awesomecaroline
awesomecaroline,
Vilket bra och läsvärt inlägg!
nouw.com/awesomecaroline
emmeliesehlin
emmeliesehlin,