Klona en favorit superenkelt

Vardag, Tips, DIY

En av mina favoritblommor och som har varit det ett bra tag är elefantöra. Gröna växter älskar jag och denna fina växt med sina runda blad är ju fantastik. Den första plantan jag hade var ett skott från mammas planta och jag läste på lite innan men hade kunnat göra de lite bättre. De skottet var ca 3 cm och jag trodde aldrig det skulle gå. Men det gick och nu nästan ett år senare har den vuxit till en grov planta med egna skott. Så jag tänkte ta några skott av den för att få fler men även visa hur just jag gör och det är superenkelt och tar bara några minuter!

Det som behövs är en planta elefantöra som har skott, en sax och något som skottet sedan kan gro i.

Det första är att hitta ett bra skott som ser stabilt och bra ut. Sedan följer man skottet så långt in mot plantan man kan för att få ett så stort skott som möjligt. Därefter är det bara att klippa av skottet.

Efter detta är gjort brukar jag låta skottet ligga i vatten tills rötterna är tillräckligt långa, eller vad man själv anser är bra för att den ska kunna planteras i jord. Sedan är det bara att vattna den lite nu och då. Jag brukar köra på en liten skvätt varannan dag eller så och det har mina mått bra av.

Lycka till!

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,

Men åhh vad fina! Så fint att sätta i sånna flaskor med. Toppen tips ju =) Kram <33

nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja, älskar dem! Det blev riktigt bra med flaskorna. Kram <33
nouw.com/emmeliesehlin
artibus
artibus,
Visst är den fantastiskt, elefantöra i mitt hjärta! Så mysigt med alla nya skott hela tiden! kram <3
nouw.com/artibus
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja bästa växten!! Helt underbar! Kram <3
nouw.com/emmeliesehlin