Mattips

Mat

På senaste tiden har vi varit riktigt dålig på storhandla, göra matsedel och planera våra middagar. Nu står vi mer eller mindre varje dag och undrar vad vi ska göra... Men det ska det bli ändring på för det underlättar enormt att ha allt planerat, minska matkostnaderna och veta vad man ska äta och att allt finns hemma. Så här har jag några blandade favoriter och ett nytt sätt att redigera bilderna på som jag inte är helt säker på... Känner mig helt utanför min comfortzone.

Finns det något bättre än våffelfrukost? Jag tror inte det och med detta recept misslyckas du aldrig med frasigheten. Som Olov sa, de är nästan för frasiga haha.

Något som jag fallit för helt på senaste tiden är Libabröd och det är det godaste man kan göra pizza på (förutom när man gör egen deg då). Denna hade jag bara tomatsås och mozzarella som jag sedan toppade med parmaskinka, ärtskott och sprayad balsamico. Mums!

Min favoritkycklinggryta som vi äter alldeles för sällan. Första gången jag åt den var med en kompis när vi gjorde middag under högstadiet och den sitter fortfarande kvar. Så god men jag brukar skippa oliverna då jag inte tycker om dem. Här hittar ni receptet och det är supergott att doppa bröd i såsen!

När vi bodde i Italien blev det väldigt mycket pasta och därför även massor med carbonara. Så enkelt att slänga ihop och jag kommer alltid ha denna rätt i mitt hjärta. Enda som behövs är pasta, ägg och parmesan + nån typ av pancetta eller bacon till men jag föredrar den utan.

Jag bor med en som älskar smörgåstårta och ibland har vi tagit mackor som varit över, slängt ihop röror på det vi haft hemma och ätit ett väldigt enkelt men gott mellanmål. Stort tips!

Ännu ett tips direkt från Italien, nämligen pizza. Bästa är att göra degen dagen innan då den behöver jäsa och här hittar ni receptet jag lärde mig. Min favorit är med tomatsås, lök, riven mozzarella, kokt potatis, gorgonzola och getost.

#bestofnouw

  • Postad i: Mat

Gillar

Kommentarer

beattriicee
beattriicee,

Står alltid varje dag och ställer samma fråga. ”Vad ska man äta idag?” Nu känner jag att jag fått lite tips i idéer inför morgondagens middag. Mums vad gott och tack för underbara tips!! 🥰❤️

nouw.com/beattriicee
amaliev
amaliev,

Så mye god mat da! Vi har også begynt den siste tiden med storhandel, er litt enklere å ha en god matruitine hvis alt er planlagt og man har frokost, lunsj, middag og kveldsmat liggende hjemme, og planlegge oppskrifter også! 😃

nouw.com/amaliev
carroat
carroat,

Men så mycket gott! 💕

nouw.com/carroat
enligtmalin
enligtmalin,

Det är nog så smart att veckohandla och planera maten i förväg. 😊 ...och oj så jag blev sugen på pizza och vofflor nu! 🤩

nouw.com/enligtmalin
kaiaheltne
kaiaheltne,

Wow så herlig det ser ut!

nouw.com/kaiaheltne
amaliev
amaliev,

Så mye godt! Kjenner jeg må ta i et tak å begynne å lage annen mat!🤩

nouw.com/amaliev