Milstolpe för nu är det vecka 30

Imorse vaknade jag som vanligt av en puss på pannan när O åkte på jobbet och sedan blev det mer eller mindre party i magen. Han har sina tider mer eller mindre vilket är så häftigt. Jag låg och drog mig länge innan jag läste om vecka 30 innan det var dags för frukost.

Vecka 30 känns som en milstolpe så då måste det helt klart firas. Så det blev amerikanska pannkakor med florsocker och banan. Så gott och det kunde inte blivit så mycket bättre. Men nu till veckans gravidupdate.

VECKA 30
Det har nu gått 72,9% och 46 dagar kvar till BF.

MITT MÅENDE
Överlag har denna vecka inte varit jättebra med sviktande humör, mer hormoner och gråt osv. Men jag tror tröttheten har spelat in en del och han kommer öka i vikt med ca 200g varje vecka tills han föds = jag är hungrig konstant. Men överlag så krigar jag på än om jag idag är fett less på vara hemma och knappt kunna göra något om jag går ut.

MIN KROPP
Jag har haft väldigt ont senaste veckan och den har kommit och gått över dagarna och nätterna. Men jag hade räknat med att det inte skulle bli bättre utan att de skulle bli mer, så det är bara att ta sig igenom det. Sammandragningarna har blivit fler men jag tycker det ibland är svårt att veta om det är han som trycker ut sig eller om det är en sammandragning. Trots att jag börjat med järntabletterna igen har jag inte mått illa så om det håller sig såhär så kommer jag ta en tablett varje dag nästa vecka, istället för varannan dag. Ryggen har känts av mer och mer och jag kan inte sitta på golvet och att allmänt sitta upp under en längre middag är verkligen inte det skönaste.

BEBIS
Han är ca 38 cm lång och kommer väga närmare 1,6 kg i slutet av denna vecka och kommer snitta en viktuppgång på ca 200g varje vecka. Alla hans fem sinnen är nu färdigutvecklade och lanugohåret som hjälpt till att hålla värmen är påväg bort och istället börjar hjärnan och de nya fettcellerna reglera värmen. Skelettet fortsätter att hårdna och musklerna fortsätter sin utveckling. Många barn har redan nu lagt sig till rätta inför förlossningen medan andra fortfarande snurrar runt.

Min lilla kille har hittat under mitt revben men sina små fötter och tycker om att sparka där, men han har inte lagt till sig än då han verkligen är all over the place. Men han har mycket mer svepande rörelser just nu och man kan nästan se hur en arm eller ett ben åker över magen. Han har även sina vakentider och jag kan nästan säga på klockslaget när han kommer börja röra sig och han har hicka ganska ofta om dagarna nu. Mellan 2-4 gånger och det känns så kul när han ligger och guppar där inne av hickan.

CRAVINGS
Mina äpplen har inte funnits på nån vecka så jag har inget speciellt just nu

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Åh nu är det nära! 😍👌
nouw.com/evelinarou
Lillystromqvist
Lillystromqvist,
Oj så tiden springer! Du är så vacker vännen, och vilken frukost! Underbart! <3 Kramis!
nouw.com/lillystromqvist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229