Mina största drömmar

ITALIEN, Listor, 7D, Drömmar, VENEDIG

Fick denna fråga för ett tag sedan och tänkte att det inte går att svara bara sådär då det är en så stor fråga. Så jag tänkte dela upp den i olika områden då jag har många olika stora drömmar.

Min största dröm yrkesmässigt

Jag älskar mitt jobb och tycker det är så roligt och häftigt att få ta del i barns livsvärld och vara en del i deras upptäckande av världen, men om jag verkligen skulle få välja mitt drömyrke så skulle det tyvärr inte vara förskollärare.

Det skulle vara rymdforskare. Jag älskar rymden och har läst mycket om den under min uppväxt, så att få jobba med det hade varit en dröm. Men för att jag skulle kunna göra det krävs en femårig civilingenjörsexamen och jag fallerar totalt på matematiken. Så det får bli i ett annat liv, för jag älskar mitt nuvarande jobb som förskollärare.

Min största dröm Familjemässigt

Jag älskar barn och har alltid velat bli en ung mamma, men nu är jag här, snart 24 och är kluven då det är skönt att kunna resa bara jag och Olov. I alla fall, min dröm familjemässigt är nog två barn ganska tätt, och sedan kanske ett tredje (om jag nu kan få barn, här hittar ni ett inlägg om det). Vad gäller kön så spelar det ingen roll så länge barnen är friska.

Jag vill vara gift med Olov tills döden skiljer oss åt. Om vi verkligen vill det så går det, och det är upp och ner ibland, ingen dans på rosor direkt. Jag vill ha min familj och släkt nära då jag är mer eller mindre beroende av dem, och de får gärna vara friska med!

Min största dröm boendemässigt

Att bygga ett eget hus, precis som vi vill ha det eller att hitta ett gammalt hus med stora gamla fönster som renoveras upp eftersom och bli drömmen som är verklighet. Jag har i hela mitt liv bott i ett stort hus så jag är inne på att ha ett lite större hus med öppna ytor (kanske inte runt 350kvm som mamma och pappa har), men det ska ändå kännas luftigt.

Men det ska helst vara på landet så det finns tillgång till skog och vatten, men ändå inte för långt ifrån staden. Ganska stor tomt och det hade varit skönt att kunna ha båt och kanske bastu och vildmarksbad.

Min största dröm ekonomiskt 

Att jag kan spara och investera pengar som gör att de bara kan ligga utan att jag rör dem och de växer sig större och större. En större hög och en snöboll som rullar sig större och större. Sedan jag börjat jobba har jag alltid sparat undan lite och investerat eftersom. Att se pengarna växa utan att behöva göra något är bland det bästa jag vet, samtidigt som jag tycker om att köpa saker med.

Men jag vill inte leva snålt heller. Man ska kunna unna sig och köpa god mat etc. utan att känna panik över att man kanske inte klarar sig resten av månaden.

Men först har jag målet på första miljonen.

Min största drömresa 

Alltså vart ska jag börja? Jag och Olov gjorde en topp-10-lista med resor vi vill göra och den täcker i princip hela världen haha. Jag vill backpacka i Asien, åkta till Venedig (CHECK på den och jag ska dit så många fler gånger att jag blir less på stället, om det nu går), bila genom Europa, åka genom USA, safari nånstans i Afrika, resa till Anderna och Sydamerika.

Men min allra största drömresa är nog ändå Asien och bland annat Bali. Dit har jag velat åka länge och när vi började plugga sa vi att vi skulle åka dit när Olov tog examen. Det är ca 3 månader bort så vi får se vad det blir av det.

min största dröm träningsmässigt

Jag vill bygga så stark bål att jag inte har ryggproblem längre och att ryggskott är ett minne blott. Jag vill jobba tillbaka mina magrutor, kanske lite ytligt men jag har alltid haft dem och de är mindre synliga nu, så de ska jobbas fram mer. Jag vill få tillbaka rörligheten i min handled efter operationen. De sa att jag förmodligen aldrig skulle kunna belasta den och göra en armhävning på den igen, det har jag gjort men det är verkligen inte det skönaste känslan då smärtan och domningarna efter är hemska. Sedan vill jag fortsätta med spinningen och träna för att det är kul och för att vara mitt starkaste jag.

Som sagt, en del drömmar och det är bara att sikta så högt som möjligt. Tro vilken som blir sann först?

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Vilka bra drömmar om dessa olika. Hoppas du kan & vill uppnå något av de kanske innan detta året är slut:)
nouw.com/jagochminahjärtan
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack! Ja det hoppas jag med än fast många är långsiktiga! 😊
nouw.com/emmeliesehlin
Therese,
Vilka fina drömmar! Att få bygga mitt eget hus är en av mina största drömmar!
www.theresemolander.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tack snälla! Ja det är en av mina med!
nouw.com/emmeliesehlin
Hallequeen
Hallequeen,
Jag måste säga att du imponerar med dina drömmar, bakom texten sitter en målmedveten kvinna. De lyser så stark igenom.
nouw.com/hallequeen
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Alltså tack! <3 detta gjorde verkligen så mycket och gick rakt in i hjärtat!
nouw.com/emmeliesehlin
isabylund
isabylund,
Åh sånt här gör mig så peppad att läsa! Är också sugen på Bali, ser galet fint ut <3
nouw.com/isabylund
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh vad roligt att höra! Det ser så underbart ut där!<3
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Alltid härligt att ha drömmar! Så målmedveten!
nouw.com/fridaochtove
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Drömmar är ett måste haha! Tack!
nouw.com/emmeliesehlin
paamcakees
paamcakees,
Du har så fin blogg! Det är bra att ha drömmar & mål i livet 🌸
nouw.com/paamcakees
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Åh, tack snälla du. Vad glad jag blir! Ja det är ju det🌸
nouw.com/emmeliesehlin