Mirakel i städskåpet utan gifter

Om inte ni hittat till ekotipset på instagram så är det ett måste. Jag har så mycket hemma jag använder dagligen som är tips därifrån, utan massa rengöringsprodukter och städprodukter med alla möjliga grejer i. Istället grundar sig det mesta i ättika och bikarbonat och det gör underverk. Såg att även @linndossing gjorde ett liknande inlägg för någon dag sen och vill ni ha ännu mer tips så är @linnearosengren på instagram bland det bästa på länge. Hon har rensat ut olika saker i hemmet varje dag, läst igenom vad alla ämnen i är och tipsat om alternativ man kan ha/göra istället. Men här kommer mina favoriter från ekotipset.

Mirakelsprayen som inte bara är grym för fönsterputs men som kan rengöra det mesta med ett magiskt resultat, dock ska man inte använda den på stenskivor eller natursten har jag för mig. Vi har använt den som fönsterputs, spegel rengöring och till städservetterna som är bland det bästa jag vet. Det enda man behöver är 1 dl ättika 24% (eller 2 dl ättiksprit 12%), 4 dl vatten (annars 3 dl vatten) och 5 droppar diskmedel. Det är putsen + att jag har dem på vanliga servetter. Sedan är det bara att hälla över blandningen och börja städa. De är perfekt för att städa toaletten då det sen bara är att kasta servetten i soporna!

Det jag använder mig mest av och gjort flest gånger är deras våtservetter. När vi fick barn och inte hade vatten vid skötbordet blev det våtservetter lite nu och då som användes, så att kunna göra egna är det bästa jag vet och de funkar så bra. Det enda som behövs är tvättlappar, 1,5 tsk kokosolja och 5dl kokande vatten. Så det är bara att koka upp vattnet, röra i kokosoljan tills den löst upp sig i vattnet och hälla över de vikta servetterna. Trycka ut de överflödiga vattnet och sedan är det bara att tuta och köra.

Sedan har vi bikarbonatpastan som funkar superbra för ugnsrengöring. 2 delar bikarbonat och 1 del vatten, klart. Man låter den ligga på stället man vill rengöra och sedan skrapar man bort det. Vill man ha en skinande finish så tar man mirakelsprayen efter.

Ett annat tips för att rengöra spisen är att fukta en sockerbit och gnugga på spisplattor och under grytor och stekpannor som blivit brunaktiga, funkar prima!

#bestofnouw

  • Postad i: DIY

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Så himla bra tips verkligen! Sånt här gör skillnad för både plånboken och miljön ❤️
nouw.com/hilma
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Vilka bra tips 😃 sånt här älskar jag!
nouw.com/emelieanderssoon
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229