Något jag gör inför varje resa

ITALIEN, Tips
Nu när jag varit i Italien i snart 2 (!!) månader och gjort några dagsresor och weekends i andra italienska städer tänkte jag dela med mig av några tips och saker jag alltid gör inför en resa.

Alla bilder är från Pinterest

▪︎ jag kollar alltid upp de stora turistiga grejerna i varje stad som man inte får missa. De här ganska lätt att hitta om man söker runt på nätet.

▪︎när jag väl hittat de stora grejerna börjar jag leta efter de mer lokala och mindre turistiga grejerna. Jag vill inte bara ha med mig bilder och upplevelser från t.ex. markuskyrkan eller Rialtobron i Venedig. Jag vill hitta de som man kanske inte tänker på eller de mer lokala med mindre människor

▪︎jag sparar bilder som inspiration och försöker hitta mer unika bilder som jag själv skulle vilja ta. Det är kul att ha på de stora grejerna men att man hittar ett eget sätt att ta dem på som gör de unika från alla andras.

▪︎jag sparar alla ställen jag vill gå till i Google Maps så jag inte missar något och vet på ett ungefär hur jag ska gå som

▪︎kolla ut matställen som är mer lokala eller på någon bakgata. Maten är oftast mycket billigare och godare än de stora turistfällorna.

▪︎ta reda på om det finns något speciellt att äta som är typiskt området du är i. De flesta italienska städer har något som är speciellt för just den staden och det är så kul att testa!

▪︎det kan även vara bra att läsa på lite om stället du ska till och historian bakom. Kommer du dit och inte har någon aning om något så blir det inte lika häftigt att uppleva de olika turistgrejerna.

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh men det här måste jag verkligen spara, så himla kul att ha så pass mycket resevana nu, har ju verkligen blivit endel tripper!! Tusen tack finaste ❤️
nouw.com/happym
Emiliaapetterssons
Emiliaapetterssons,
Snubblande precis över din blogg och insåg att du är i italien precis som jag! Kul, hur länge till blir du kvar här?
nouw.com/emiliaapetterssons
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Åh vad roligt! Jag har ca 1 månad kvar!
nouw.com/emmeliesehlin
IP: 82.99.3.229