"När ska ni skaffa barn då?"

När mina kusiner fick barn och jag blev mer insatt i hur det egentligen är att försöka bli gravida, ändrade jag mitt tankesätt helt då det inte är självklart att man kan bli gravid eller att det tar jättelång tid. Detta är inget som man får veta om ingen berättar det eller man börjar googla runt om man försöker. Så efter att ha läst Kenzas inlägg om att det gravida och sett hennes Youtubevideo (om ni inte sett den kan ni se den HÄR ) GÖR DET! Det är en sån viktig sak och i några år nu så har jag fått en ödmjuk inställning till att "skaffa" barn.

Resten av detta inlägg är skrivet på mina känslor nu efter att sett videon och utifrån hur jag känt innan.

Det är inte bara att "skaffa" och det är inte ovanligt att det tar upp emot ett år att bli gravid. Så när jag får frågan om när vi ska skaffa barn (förmodligen mer nu oxå för att vi gift oss) håller jag på gå i taket. Hur kan någon som inte ens vet vad jag och min man går igenom ens kommentera en sådan känslig sak? Jag förstår att man kanske vill att vi ska skaffa barn men tänk om vi försökt i 3 år och inte lyckats? Nu är det inte så men det hade kunnat varit så. Det är inte bara ibland och det kan vara världens kamp för något som är så naturligt som att föra sina gener vidare, oturligt nog. Och jag är så glad för Kenza och Aleks som nu är gravida med deras mirakelbebis och för att hon vågar öppna upp sig och prata om det. Det är så himla starkt gjort och jag beundrar henne enormt för det.

Så snälla, tänk en gång extra innan ni ens nämner nån kommentar eller liknande för du har ingen aning om vad personen går igenom. Paret i fråga kanske inte ens vill ha barn trots normen att man "ska" ha barn men inte vill ta diskussionen. Respektera andra och fundera över hur du skulle reagera på en sån fråga. Nästa gång någon frågar oss/mig det kommer jag förmodligen få ett flippa totalt då det inte är något man frågar. Jag har nog fått höra det 3 gånger sedan vi gifte oss i höst och nästa gång kommer jag så på mig istället för att halvskämta bort det. Frågar du den frågan får du vara beredd på höra svaret med.

Gillar

Kommentarer

Jasmine
Jasmine,
Vad bra av dig att skriva ett inlägg om just detta ämne!
Jag och min blivande man har varit tillsammans länge. Jag är också äldsta barnbarnet och den som "förväntas" skaffa barn först... Någon press har jag inte känt, däremot vet jag att det finns förhoppningar. Har vi glädjen att kunna få barn vet jag att många med oss skulle bli glada. Och det känns så himla fint. Samtidigt vet man ju aldrig...
Kram
rosanatt.blogg.se
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
Väldigt viktigt inlägg !!!!!
tycker inte man ska känna någon press att nu måste jag ha barn innan Jag är..... nu måste jag vara så innan.... allt kommer när de kommer man ska va glad om de ens blir till verklighet
nouw.com/jagochminahjärtan
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Tack snälla och ja, håller med dig!
nouw.com/emmeliesehlin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229