Pizzarecept direkt från Italien

7D, Mat

Alltså denna dag... jag vet inte ens var jag ska börja men det blir väldigt kortfattat. Jag sov 2,5h inatt och man kan lugnt säga att jag varit trött. Det var tur jag slutade tidigt så jag åkte hem och sova en stund, duscha för att sedan åka tillbaka för att träffa föräldrar och barn inför sommaröppet. Allt gick bra och jag tror det kommer bli bra till veckan. Jag hämtade sedan upp pappa då jag lånade bilden medan han jobbade, åkte på Hemköp för att köpa de jättestora popcornen. Direkt hem, åt och gjorde sedan pizzadeg inför imorgon.

Så här kommer mitt bästa italienska pizzadegsrecept dirket från Italien och det jag alltid gör just nu!

Italiensk pizza - 4 st

ca 640g mjöl
4g färsk jäst
4 dl vatten
Salt

Börja med att väga mjölet. Jag hade 50/50 vanligt mjöl och manitoba. Gör sedan en så kallad vulkan, smula ner jästen och häll sedan på vattnet.
Rör in vattnet i cirklande rörelse och knåda sedan ihop allt. Knåda mycket så degen får mycket energi så det jäser mycket sen. Knåda in saltet sist och dela sedan upp 4 bollar, gör dem spända och låt jäsa i kylen i ca 12h minst.

Kolla bilderna nedan för att se hur↓ och hur de blev får ni se imorgon!

En vulkan med vatten och jäst, rör om.

När det börjar bli kladdigt, rör ihop allt och dega ihop det.

Knåda ordentligt och häll sedan ut saltet på bordet och knåda in. Gör sedan 4 bollar och låt jäsa i en sluten burk/förpackning etc.

Gillar

Kommentarer

Matildaberlin
Matildaberlin,
Och den sparade vi på direkten!! Just nu lagar jag mat med en vttenkokar och i en micro ståendes i tvättstugan, haha! Så det får bli ett framtida projekt tills när vi får tillgång på köket igen. Men då är det ett måste!!! Så tusen tack för receptet hjärtat!! KRAM <3
nouw.com/matildaberlin
malinhardstahl
malinhardstahl,
Tack för tipset! KRAM
nouw.com/malinhardstahl