Recept på mina favoritvåfflor

Mat

Hösten jag var gravid var vi grymma på göra söndagsbrunch varje söndag och jag hittade några favoriter då det var olika nästan varje gång. Min absoluta favorit som fortfarande hänger kvar är dessa våfflor. Funderar på göra dem till helgen och jag såg nu att de är utan ägg så då kan M äta dem med då han är allergisk. Perfekt!

Och har ni aldrig ätit våfflor med skagen är det ett måste, speciellt egen skagenröra. Första gången jag åt det var på universitetet i en efterfestlokal och tyckte det lät så äckligt men det var riktigt gott! Så här kommer receptet⬇️

Frasigaste våfflorna

I receptet står det för 6 pers men vi har kunnat dela på 2 än om vi blivit proppmätta...

3 dl grädde som vispas

50g brynt smör

3 dl dinkelmjöl

2 dl kallt vatten

Salt

(Om man vill kan man ha 1g saffran i smöret för saffransvåfflor)

Vispa grädden och smält smöret samtidigt. I en separat skål blanda mjölet, saltet och vattnet. Häll sedan i det brynta smöret och vänd runt. Tillsätt lite grädde i taget. Jag vände runt allt med en slickepott och smeten blir väldigt tjock och fluffig. Grädda sedan våfflorna och låt de hellre gräddas lite längre så de verkligen blir frasiga. Toppa med det du tycker om men har du inte testat med skagen så gör det, mums!

  • Postad i: Mat

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,

Våfflor vad väldigt längesen jag gjorde!

nouw.com/hilma
linndossing
linndossing,
Men alltså😭😭 gud vad jag blev sugen på våfflor!! Kram
nouw.com/linndossing