Recept på mina favoritvåfflor
Hösten jag var gravid var vi grymma på göra söndagsbrunch varje söndag och jag hittade några favoriter då det var olika nästan varje gång. Min absoluta favorit som fortfarande hänger kvar är dessa våfflor. Funderar på göra dem till helgen och jag såg nu att de är utan ägg så då kan M äta dem med då han är allergisk. Perfekt!
Och har ni aldrig ätit våfflor med skagen är det ett måste, speciellt egen skagenröra. Första gången jag åt det var på universitetet i en efterfestlokal och tyckte det lät så äckligt men det var riktigt gott! Så här kommer receptet⬇️

Frasigaste våfflorna
I receptet står det för 6 pers men vi har kunnat dela på 2 än om vi blivit proppmätta...
3 dl grädde som vispas
50g brynt smör
3 dl dinkelmjöl
2 dl kallt vatten
Salt
(Om man vill kan man ha 1g saffran i smöret för saffransvåfflor)
Vispa grädden och smält smöret samtidigt. I en separat skål blanda mjölet, saltet och vattnet. Häll sedan i det brynta smöret och vänd runt. Tillsätt lite grädde i taget. Jag vände runt allt med en slickepott och smeten blir väldigt tjock och fluffig. Grädda sedan våfflorna och låt de hellre gräddas lite längre så de verkligen blir frasiga. Toppa med det du tycker om men har du inte testat med skagen så gör det, mums!
åh wow vad gott! har aldrig ens tänkt tanken på att man kan göra saffransvåfflor!
Men MUMS! Älskar frasiga våfflor, så ska verkligen komma ihåg att testa detta 😊
Jisses sååå gott! Måste prova detta recept 😊
Okej, jag ska göra våfflor!! 😍 Tack, detta inlägg ska jag spara! ❤️
Men så himla gott! Älskar våfflor och nu var de längesen man åt det, måste göra kommande vecka 😃
Men gud vilket bra tips!! Tuuusen tack för detta, sparar på direkten ❤️❤️ Kram
Våfflor vad väldigt längesen jag gjorde!