RESAN ÄR BOKAD - DÅ FLYTTAR JAG UTOMLANDS

ITALIEN

Igår var dagen kommen. Dagen jag och mamma bokade resan som jag så länge sett fram emot och som kommer göra att jag bor utomlands några månader. Vi hade tänkt åka på söndagen den 3/3 men när vi kollade flygbiljetterna var det bättre att åka 1/3, så vi bokade då. Och två dagar tidigare än tänkt betyder även 2 dagar mer med min man i Italien. Jag kommer sluta mitt jobb dagen innan vi åker så jag kommer behöva packa i tid. Resan till Venedig är det mellanlandning på Arlanda och sedan i Frankfurt. Vi landar på kvällen och sen så åker vi vidare till Padova.

Jag ska flytta utomlands och resan är bokad. Alltså jag är sååå taggad och måste nästan börja göra en packlista snart då jag ska vara borta i tre månader. Vad får jag inte missa att ta med mig?

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Omg vad spännande! Ska bli så kul att få följa! Kom ihåg försäkringar och EU-kort haha! Så tråkig grej att ha med men väldigt viktigt om något händer! (Vet ej hur det är i Italien men EU-kortet gav mig gratis sjukvård i Skottland när jag åkte in på akuten en gång)
nouw.com/celinelundqvists
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja eller hur!! Det kommer bli så grymt och detta kommer bli min dagbok! Jag hade EU-kortet när jag bodde i Paris men måste kolla hur det blir med försäking då vi sagt upp lägenheten här hemma och det är på den oftast reseförsäkringen är på...
nouw.com/emmeliesehlin
Matildaberlin
Matildaberlin,
Ihhhh! OMG vad spännande!!! Ska verkligen bli så himla spännande att följa dig hjärtat <33
nouw.com/matildaberlin
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Ja heller hur!! Detta kommet bli min dagbok så ni kommer att få ta del av mycket!<33
nouw.com/emmeliesehlin
megkaup
megkaup,
omg vad coolt! vad ska du göra där i 3 månader? EU-kort som celine sa - viktigt! en annan bra grej att ha, då jag förmodar att det inte finns någon italiensk motsvarighet till swish är att skaffa revolut. man får ett mastercard som man kan betala med, och via appen kan man skicka pengar till andra på en sekund, ändra valuta på kortet (= inga avgifter) och "toppa upp" kortet från din vanliga bank 😊
nouw.com/megkaup
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Min man ska skriva sitt exjobb så han åker ner redan i januari. Jag åker ner i mars och sedan får vi se vad jag gör. Jag har iallafall kameran med mig!
Åh vilket bra tips! Tack snälla! Det är guldkorn som dessa man vill veta! 😀
nouw.com/emmeliesehlin