Snabbt, enkelt och supergott

Mat, ITALIEN, PADUA, 7D

Idag har det varit en dag med väldigt få knop. Det jag gjort har varit att gå 10 våningar i trappor med ett gummiband runt benen, ett corepass och en sväng på stan för att handla till middag och lite charkvaror. Jag har alltid älskat mat, men maten här är en helt ny nivå på. Både smakmässigt och prismässigt.

För det första är allt vin mycket billigare än hemma och det går att köpa på affären. För det andra är osten väldigt mycket billigare och godare, vilket gör att jag nästan bara vill äta mat med ost i. Och för det tredje är pastan så galet mycket godare och billigare än hemma. Här kostar ett paket pasta mellan 7-15kr.

Innan jag flyttade ner hit var jag livrädd för att äta pasta då jag varit väldigt känslig mot det på slutet. Innan jul åt jag pasta två gånger på en dag och dagen efter började jag få ont vid frukost på jobbet och vid lunch var jag tvungen att knäppa upp byxknappen. Väl hemma insåg jag att min mage var så uppsvälld så det såg ut som att jag var gravid i kanske vecka 20?

Men här nere har det gått hur bra som helst och största delen av det jag äter här är pasta, så fatta min lycka då jag verkligen ÄLSKAR pasta. Efter måltiderna hemma sitter jag, trots att jag är mätt, och äter kall pasta för det är så himla gott.

Gorgonzolapasta

Pappardellepasta

Gorgonzola

Cooking cream (grädde)

Salt och peppar

How to:

Koka upp vattnet och salta det.

Häll cooking creamen i en stekpanna och vänd ner gorgonzolan.

Salta och peppra såsen och rör om nu och då.

Koka pastan aldente och vänd sedan ner den i såsen.

Servera

För oss blev det ca 4 portioner och kostnaden totalt blev ca 40 kr då pastan är så billig och gorgonzolan inte är så dyr. Så imorgon har jag en god lunch att värma på!

Gillar

Kommentarer

FridaochTove
FridaochTove,
Ser juvligt ut! Absolut något jag måste testa!
nouw.com/fridaochtove
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Det är riktigt gott och är så lätt att göra! Lycka till med det!
nouw.com/emmeliesehlin
Ida - foto & häst,
Men så enkelt och gott! 😃
idanilssonphoto.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Ja verkligen!! Så gott och det är verkligen värt att testa😊
nouw.com/emmeliesehlin