Ta tillbaka makten

Något som det pratas väldigt lite om, eller så är det bara jag så är det knipövningar och att man ska knipa. Ändå tycker jag man fått höra att man ska knipa för det är bra, men inte riktigt mer än så. Nu efter en graviditet och förlossning så inser jag hur viktigt det är och att man gör det hela tiden men har känt mig så ensam i detta. Är det bara jag som tycker det kan vara jobbigt att knipa ibland? Eller veta att man kniper jag rätt?

På efterkontrollen brukar de bland annat kolla knipet och jag blev faktiskt besviken då min barnmorska inte verkade bry sig och sa mer att om det är något framöver skulle jag kontakta mödravården. Som att det inte riktigt var "hennes sak". Men det har iallafall blivit bättre, men det är låååångt ifrån vad det var innan. Så igår när min kusin skickade att hon skulle ta tag i det nu blev jag peppad på det med av så många anledningar, nämligen:
- blir jag gravid igen i framtiden vill jag inte kissa på mig när jag nyser som många kan göra
- jag vill känna att jag har kontroll över min kropp
- det blir även bättre sexliv av att knipa, vem vill inte det?

Så med dessa anledningar som grund så ska vi nu köra all-in i oktober, peppa varandra och ta tag i detta. Appen "Tät" är riktigt bra för just detta och nu när vi båda har den nedladdad ska vi skicka statistik till varandra varje söndag så ingen fuskar och så vi verkligen gör det.

Fördelen med appen är att 1, man kan få påminnelser 2, det är övningar för alla olika nivåer och 3, det går att se statistiken över hur man har tränat. För helt ärligt så är det här "träning" som är som sjukgymnastik (vilket jag tycker är väldigt tråkigt och träning som inte "syns"). Det är väldigt viktigt men svårt att verkligen ta tag i och göra trots att det är så enkelt.

Så vilka är med?
Vare sig du är gravid, genomgått en förlossning eller bara vill jobba förebyggande för detta är något man ska göra livet ut egentligen. Och efter en graviditet kan det ta alltifrån månader till år att få tillbaka muskulaturen. Så nu kör vi och tar tillbaka makten över vårt knip!

Gillar

Kommentarer

MissJohansson
MissJohansson,

Tack för detta inlägg! Jag har hört så lite om detta nu under graviditeten, det är i stort sätt mina vänner som har berätta att det är viktigt att göra även under graviditeten och speciellt efteråt. Stor kram fina du! <3

nouw.com/missjohansson
beattriicee
beattriicee,

Detta är verkligen viktigt så jag ska tänka på att göra det oftare så man är redo i framtiden! 🥰 Så bra inlägg!

nouw.com/beattriicee
linndossing
linndossing,

Men så himla bra och viktigt ju! Måste ta tag i detta i förebyggande syfte 🥰

nouw.com/linndossing
Ida,

Så bra inlägg!! Min mamma fick operera sig för inkontinens nu i våras, knipövningar hjälpte ej på henne tyvärr och hon hade levt med det sååå många år, förstår inte hur hon kunde stå ut! Men ber att jag inte ska få problem med det efter graviditet osv så superbra inlägg!! :'D

idanilssonphoto.se