Travel guide - Milano

Med en ljudbok i örnen hoppas jag på få ihop denna lilla guide till er. Vi var bara i Milano över dagen men tänkte ändå skriva ihop var vi var, åt och så vidare.

Vår resa började inte på bästa sätt då automaten som skriver ut biljetterna inte skrev ut våra biljetter och vi missade första tåget. Det var riktigt kaos men tillslut med nöd och näppe hann vi med andra tidiga tåget till Milano. Väl på stationen (som var väldigt stor) åkte vi metro till Duomo di Milan för 1,5£. Det tog ingen tid och vi hade förmodligen kunnat gå, men vi ville spara tid och ta oss dit direkt.

Duomo di Milan 

När vi kom fram med metron och gick mot trapporna fick se den mer och mer av krykan ju närmare trappan vi kom. Det var så mäktigt och vi var där ganska tidigt så det var ganska lite folk där. Vi fotade lite innan vi gick och köpte inträde till kyrkan och sedan för att gå upp på taket. Kyrkan utifrån är så himla häftig är en av de coolaste jag någonsin sett utifrån och då har jag varit in i ganska många stora kända kyrkor. Men inuti var den så pampig! Den är verkligen ett måste att gå in i om man åker till Milano!

Terrazza Aperol

Efter besöket i duomon gick vi till Apreolbaren som nästan nyss öppnat. Jag hade hittat många bilder från den baren och ville verkligen dit om det fanns plats. Och det gjorde det. Drinken var dyr i italienska mått då den kostade 11£ men då ingick chips och serviceavgift + utsikten. Och i svenska mått är det ett ganska bra pris på en drink. Men det var så mysigt och att få sitta med den utsikten sippandes på en aperol var liiiiiivet!

Lunch

Efter att ha varit på aperolbaren var vi ganska hungriga och tänkte gå till KFC för en billigare lunch, men med en kö som var överlång för två väldigt matarga damer gick vi vidare. Vi gick in en snabbis på ett var världens snyggaste och coolaste starbucks i världen innan vi letade upp en restaurang. Det blev en vid Duomon och vi hade nog kunnat hitta en bättre och billigare, men detta dugde än fast det inte var den bästa italienska maten vi ätit.

Prada café

Vid Galleria Vittorio Emanuele har finns det ett Café ägt av Prada sedan 2014 men som redan 1824 startade och har såld bakverk sedan dess. Vi hade tänkt fika där men vi var bara in där en snabbis då vi kände att mat var viktigare. Men så mysigt och åker jag dit igen blir det helt klart en fika där!

Gelato

Alldeles vid torget vid duomon fanns en geltateria så vi köpte en glass som var gjord som en blomma med olika glassmaker. SÅ GOTT och jag älskar verkligen italiensk glass. Bästa som finns och denna var riktigt god! Och med denna utsikt? Ännu bättre!

Biblioteca di Bera

Efter vi ätit lunch blev det en promenad till the national libary (orkar inte översätta) och det var gratis inträde men kön in tog lite tid, men väl inne var det riktigt häftigt. En gammal sal, hur mycket konst som helst som var väldigt gammal och en del väldigt stora. Som denna som var över en hel vägg.

Jag har fler bilder från Milano än dessa, men kan göra ett nytt inlägg då de är på hårddisken. Har bilder från Starbucks, Biblioteket och kyrkan där bland annat.

Och Milano måste jag verkligen åka tillbaka till då jag inte gjort klart staden och upptäckt allt jag vill. Men vi hade det riktigt bra där trots allt strul dit och hem.

Gillar

Kommentarer

Hilma
Hilma,
Önskar verkligen att jag hade läst det här innan jag åkte till Milano för ett par år sen hehe <3 Jag hade nog haft en bättre resa då. Men Domen är ju verkligen helt overklig, eller hur!? Såååå så vacker! Kram fina du! <33
nouw.com/hilma
linnearosengren
linnearosengren,
Åh äntligen! Det här inlägget ska sparas ner på pinterest ASAP så jag vet vad jag ska göra när jag åker dit! Tack <3
nouw.com/linnearosengren
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229