TRENTO DEL II - STADEN

ITALIEN, 7D

Här kommer den andra delen från vår dagstur till Trento i lördags, den första från Castle Beseno hittar ni HÄR. Eftersom jag knäppte massor med bilder och vill dela med mig av det mesta så blir det väldigt mycket bilder, men av vad jag har förstått det så tycker ni om mina bilder. Så här kommer ett gäng från Trento.

Efter att vi kommit tillbaka från slottet var klockan redan 15 och vi hade inte ätit lunch. Vi var riktigt hungriga men tog ändå inte första bästa då vi kollade runt vad som fanns och sedan hittade ett mysigt ställe mellan två större gator. Det var riktigt gott och jag som inte ens brukar tycka om tomater beställde in en Bruchetta och den var GALET god!

Efter vi ätit så var klockan närmare 16 och ett ställe som jag verkligen ville till stängde 17, så vi gick vidare till ännu ett Castle. Av bilderna jag hittat på Pinterest och liknande så fanns det en jättefin öppning i denna som jag ville till. Det var så fint och förutom att fota i den öppningen gick vi runt och kollade på all konst från flera århundraden tillbaka. Något jag verkligen fastnade för var taken på flera olika ställen då det var riktigt maffigt och välgjort.

Taket i denna runda rum fastnade jag för mest, jag menar, kolla bara så häftigt!

Efter besöket där gick vi ner mot centrum igen, köpte gelato som förövrigt var hur god som helst! Jag håller på testa olika smaker och hittills är mina favoriter en chokladsmak i Venedig, chokladfontantsmaken från Trento och en som är lite lik nogger som jag ätit här i Padua. Sedan gick vi runt och fotade lite på torget. kyrkan och allmänt på de mysiga gatorna.

När vi sedan hade ca 1,5 timme kvar tills tåget gick kom vi på att vi inte hade varit till den stora runda saken vi sett på bilderna. Olov slog upp den på maps och det stod att det skulle ta en halvtimme dit, jag blev lite chockad då den på kartan var så nära centrum, det jag inte hade tänkt på var att den var 100m ovanför statsnivån... Men vi skyndade på och hittade sedan en väg med trappor som gick mycket snabbare än bilvägen upp.

Men då vi redan hade gått 2km i ren uppförsbacke till Castle Beseno var vi ganska mör i benen och när vi gick trapporna upp kom mjölksyran ganska snabbt. Tillslut var vi uppe och denna byggnad var ett monument som byggdes 1935. Den var helt okej men det kändes som att det var något vi inte ville missa när vi väl var där. Vägen upp var riktigt mysig med och sedan hade vi utsikt över hela staden.

Efter det började vi röra oss mot tåget och jag var livrädd att det skulle vara poliser där och att vi skulle behöva vissa pass eller liknande... I Trento var det ingen där och tåget till Verona var försenat så vi gick direkt till tåget mot Padua när vi kom fram i Verona. Då kunde jag äntligen andas ut och jag tänker aldrig åka tåg igen utan mitt pass.

Nu ska jag fundera över vad vi ska göra i helgen. Vi har ett resmål vi vill till som inte är för långt ifrån och Olovs handledare bodde där så han sa att han gärna visar oss runt. Så bra och speciellt då det är av en som bor i staden. Men jag hade ändå tänk kolla upp lite sevärdheter så vi inte kommer dit och inte har en aning alls om vad vi ens kan se.

#bestofnouw

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Åh känns som att man delar dina upplevelser när du skriver så underbart fantastiskt. Bilderna är underbara!! <3
nouw.com/artibus
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Åh, så underbart att höra! Då kan man iallafall drömma sig iväg lite och de där hemma känner sig delaktig! Tack och kram<3
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Wooow vilka magiska bilder! Så himla drömmig dag det verkade bli tillslut. Och maten, asså muuuums!
nouw.com/fridaochtove