Vad jag fotar med & fototips

FOTOTIPS, 7D

Nu kommer det inlägg som jag vet många av er väntat på. Nämligen om hur jag fotar mina bilder, vad jag fotar med, om jag redigerar bilderna, vilka objektiv jag använder och allmänt hur jag tänker. So here we go!

Jag fick min första systemkamera när jag gick slutet av mellanstadiet/början av högstadiet vilket mer eller mindre betyder att jag haft en systemkamera nästan halva mitt liv. Jag har alltid haft Canon och jag började med EOS 1000D, bytte sedan i gymnasiet till EOS 550D och nu i somras ville jag ta ännu ett steg och utmana mig och lära mig mer, så jag köpte en EOS 7D mark II.

Mitt första tips som är A och O är att lära sig sin kamera utantill. Jag har nästan alltid fotat Manuellt och ställt in alla inställningar från slutartid, bländare, iso, vitbalans osv själv. Det har gjort att jag kan gissa mig till vilka inställningar jag behöver för ett visst foto och utifrån det anpassa om dem så det blir som tänkt.

Något jag gör om jag vill ha fram vilka inställningar som passar bäst och snabbt är att kolla på displayen hur inställningarna ser ut om jag skulle knäppa en bild och ändra därefter. Men lär känna din kamera först och vad alla inställningar är och hur de påverkar varandra.

Nu när jag har min ganska nya 7D så har jag koll på alla grunder men de finns så mycket småtrix som jag inte kan än och då tar jag hjälp av Canons App. Den visar tips och trix och vilka inställningar som kan tänkas behövas för olika typer av bilder. Den är min bibel mer eller mindre!

Gillar

Kommentarer

SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh jag är så sugen på att skaffa en nya kamera då dom jag har nu är rätt så gamla. Har du något dunertips på någon bra kamera? Är ju en djungel tycker jag bland kameror haha. Verkligen bra tips fina 😊<3
nouw.com/sofialissmyr
emmeliesehlin
emmeliesehlin,
Åh vad roligt! Alltså jag är inte så insatt i kameror på så sätt, men testa olika i butiker och känn vilken du vill ha. Jag jämförde både 7D, 6D och 5D innan jag köpte min för att se vilken som passar min typ av fotografering mest. Och det är du som ska ha kameran så du ska vara bekväm med den! Tack, det kommer mer tips framöver 😊<3
nouw.com/emmeliesehlin
FridaochTove
FridaochTove,
Så kul med krameta tips! Jag går på känsla och testar lite hur som. Måste verkligen lära känna den bättre
nouw.com/fridaochtove